Bezetting Almeerse school ten einde

Redactie

De groep leerlingen en ouders die de International School in Almere vrijdag bezetten verlaten het gebouw vrijdagavond. Dat heeft het schoolhoofd gezegd. Overleg over de toekomst van de school heeft vrijdag nog niets opgeleverd, maar begin volgende week wordt verder gepraat.

"Misschien komt er een konijn uit de hoge hoed, we hopen op een oplossing", zegt een woordvoerder van de school. "Dit kan niet wachten tot het einde van de zomer."

De International School Almere sloot plotseling de deuren vanwege problemen met de onderwijslicentie. Voor een nieuwe licentie zijn aanpassingen nodig, maar het financiële risico is te groot. De leerlingen en ouders vroegen vervolgens om garanties dat de school na de zomervakantie openblijft en zetten dat kracht bij door de school te bezetten.

Bij het overleg van vrijdagmiddag waren de gemeente en de twee partijen achter de International School - onderwijsstichting Het Baken Almere en Verenigde Scholen J.A. Alberdingk Thijm - betrokken. Een hoge ambtenaar van het ministerie van Onderwijs Ministerie had telefonische inbreng bij het overleg

De gemeente is in principe geen partij, maar vindt internationaal onderwijs in Almere belangrijk, zegt een gemeentewoordvoerder. "En nu hebben 150 kinderen opeens geen school, dus hebben we ons er toch in gemengd. We willen de partijen verleiden om met elkaar voor een oplossing te zorgen."

Die oplossing was er niet opeens, maar iedereen heeft toegezegd zich te blijven inzetten. Begin komende week volgt een nieuw gesprek. "Het doel is openblijven, maar het is een heel ingewikkelde zaak", aldus de woordvoerder van de gemeente.