Sophia Loren maakt comeback in film zoon

Muis006

Sophia Loren gaat voor het eerst in bijna tien jaar weer een hoofdrol spelen. De 78-jarige Italiaanse actrice heeft getekend voor La Voce Umana, die wordt geregisseerd door haar 40-jarige zoon Edoardo Ponti. Dat schrijven diverse Italiaanse media vrijdag. Lorens laatste hoofdrol was in de Canadese miniserie Lives of the Saints uit 2004.

Het is niet voor het eerst dat Loren zich laat regisseren door haar zoon. In 2002 maakten de twee al Cuori Estrani, internationaal uitgebracht als Between Strangers. Die film vormde het speelfilmregiedebuut van Ponti.

La Voca Umana werd in 1930 uitgebracht als La Voix Humaine door de Franse schrijver en dichter Jean Cocteau. De opera is een eenakter die door één zangeres wordt gespeeld. Het verhaal gaat over een vrouw die via de telefoon met haar, voor het publiek onzichtbare, vriend spreekt die haar verlaat om met een andere vrouw te trouwen.

De acteurs in Ponti's versie spreken in het Napolitaanse dialect. Later deze maand vangen de opnames, die zo'n drie weken in beslag nemen, aan in Napels, Rome en de havenstad Ostia.


Sophia Loren maakt comeback in film zoon (Foto: Novum)