Ferrari bezorgd over brandstofbesparing in F1

Peterselieman

Ferrari is bang dat de brandstoflimiet van 100 kilogram die voor het Formule 1-seizoen 2014 geldt voor saaiere races kan gaan zorgen. Het komt volgens de Italianen de show niet ten goede.

Volgend jaar wordt de 2,4 liter V8-krachtbron ingeruild voor een 1,6 liter V6-turbomotor. Luca Marmorini, baas van de motorenafdeling van Ferrari, denkt dat de overgang gepaard zal gaan met allerlei problemen. Zo moeten door de turbo veroorzaakte problemen van 1.000 graden Celcius opgevangen worden en moet tegelijkertijd de motor betrouwbaarder worden. Zo mogen er in 2014 maar vijf krachtbronnen per coureur gebruikt worden ten opzichte van acht nu. Hierdoor verwachten de Italianen betrouwbaarheidsproblemen.

Marmorini beschouwt de limiet van 100 kilogram brandstof per race als grootste limiterende factor. Het is bedoeld om de sport te vergroenen, maar kan volgens de Italianen gevechten verstoren omdat een van de coureurs brandstof moet besparen, waardoor hij een groot deel van de race niet voluit kan gaan.