Coureurs dreigen met boycot in bandenkwestie

Stefan (sportfreak)

De formule 1-coureurs dreigen komende zondag in de Grand Prix van Duitsland de strijd te staken als er wederom banden ontploffen. Dit heeft de belangenorganisatie van rijders in de Formule 1 (GPDA) vandaag gezegd.

"De problemen met de banden brengen het leven van de coureurs, het personeel op de baan en de fans in gevaar", aldus de GPDA in een verklaring. Afgelopen zondag waren er tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië diverse klapbanden. Volgens leverancier Pirelli kwam dit dit doordat de banden er verkeerd om waren gelegd. Ook was de bandendruk te laag. Voor de race in Duitsland zijn de banden nu aangepast. Ze hebben nu een riem van kevlar in plaats van staal. Deze banden zijn onlangs al getest in de trainingen voor de Grand Prix van Canada.

De GPDA voelde zich na de incidenten op het circuit van Silverstone gedwongen om een statement te maken. "We willen onze ernstige zorg uitspreken over wat er in Groot-Brittannië is gebeurd. We hebben er vertrouwen in dat de banden zijn verbeterd en dat dit in Duitsland niet meer zal gebeuren. In elke race zijn wij als rijders bereid tot het uiterste te gaan. Dat wordt ook verwacht van ons door onze teams. Maar een herhaling van wat er op Silverstone is gebeurd, kunnen we niet accepteren."