[Tour] Greipel blijft Sagan en Kittel voor

Olga Kroeders

André Greipel heeft de zesde etappe in de Tour de France, van Aix-en-Provence naar Montpellier (176,5 km), op zijn naam geschreven. De Duitser was de snelste in de massasprint. Daryl Impey nam het geel over van zijn ploegmaat Simon Gerrans.

De Spanjaard Luis Angel Maté ging aan het begin van de etappe alleen op avontuur. Hij kreeg een maximale voorsprong van ruim vijf minuten, maar daarna liep het snel terug en werd hij teruggepakt door het peloton.

De Wit-Rus Sivtsov (Sky) wa als eerste boven op de enige beklimming van de dag en kreeg één bergpunt. In het vervolg van de rit bleef het rustig in het peloton. Pas zo'n vijftig kilometer voor de meet ging het tempo omhoog.

Sprinter Mark Cavendish kwam zo'n veertig kilometer voor de streep ten val. Hij kon zijn weg vervolgen, maar moest wel het gat met het peloton dichten. Hij slaagde daar uiteindelijk ook in. Elf kilometer voor de streep was er wederom een valpartij in het peloton waarbij onder meer Brajkovic was betrokken. Ondanks dat hij gehavend was, vervolgde hij zijn weg.

De rit eindigde, net als gisteren in een massasprint. Daarin was het André Greipel die Peter Sagan en Marcel Kittel voorbleef.

Uitslag zesde etappe

# Naam Ploeg Land Tijd
1 André Greipel LOT BEL 3.59:02
2 Peter Sagan CAN SLW z.t.
3 Marcel Kittel ARG DUI z.t.
4 Mark Cavendish OME GBR z.t.
5 Juan José Lobato del Valle EUS SPA z.t.
6 Alexander Kristoff KAT NOO z.t.
7 José Joaquin Rojas MOV SPA z.t.
8 Danny van Poppel VAC NED z.t.
9 Roberto Ferrari LAM ITA z.t.
10 Samuel Dumoulin AG2 FRA z.t.