Final Fantasy X en X-2 krijgt nieuw einde

Stefan Walthie (StefanW)

De opgepoetste compilatie van Final Fantasy X en Final Fantasy X-2 krijgt een compleet nieuw einde. Volgens het Japanse tijdschrift Shonen Jump gaat het om een nieuw animatiefilmpje van dertig minuten van scriptschrijver Kazushige Nojima en met nieuw ingesproken stemmen. Uitgever Square Enix weigert te reageren op het bericht.

Final Fantasy X en Final Fantasy X-2 werden in 2001 en 2003 uitgegeven voor PlayStation 2. Beide spellen worden dit najaar tezamen opgepoetst in de winkel gelegd voor PlayStation 3. De twee spellen worden ook los verkocht voor PlayStation Vita.

Mocht de remake goed verkopen, dan heeft Square Enix al nieuwe plannen. Ontwikkelaar Yoshinori Kitase zou Final Fantasy XII, dat in 2006 verscheen voor PlayStation 2, graag willen oppoetsen, zo zei hij vorige maand in een interview met de website RPG Site. Square Enix heeft daarvoor echter nog geen toestemming gegeven.

Square Enix heeft er de laatste tijd een handje van zijn oudere games op te poetsen. De eerste Final Fantasy uit 1987 is inmiddels ook te spelen op iPhone. Het derde deel is opgepoetst met een 3D-spelwereld en is verkrijgbaar voor Ouya en Nintendo DS. Ook latere spellen in de reeks zijn opnieuw uitgegeven voor Gameboy Advance, pc of voor tablets en smartphones.