Giggs krijgt dubbelfunctie bij Manchester United

Olga Kroeders

Ryan Giggs' takenpakket bij Manchester United wordt uitgebreid. De 39-jarige Welshman wordt speler/coach bij de Engelse landskampioen, meldt United vandaag. In de praktijk zal Giggs naast zijn actieve carrière de nieuwe trainer David Moyes assisteren.

"Ik ben blij dat Ryan het aanbod om speler/coach te worden heeft geaccepteerd", reageert Moyes. "Zijn carrière is een voorbeeld voor elke jonge speler en ik ben ervan overtuigd dat zowel hij als de spelers zullen profiteren van zijn nieuwe rol. "

Giggs, die de voorbije jaren al trainersdiploma's haalde, spreekt van een 'groot voorrecht'. "Ik zie dit als de eerste stap in mijn toekomstige carrière. Ik kijk ernaar uit om naast David en het team te werken."

De afgelopen maanden veranderde er veel op trainersgebied bij United. Moyes verving de illustere Sir Alex Ferguson en gaf bij zijn aanstelling meteen te kennen zijn eigen staf samen te willen stellen. Onder meer de Nederlandse veldtrainer René Meulensteen verliet Old Trafford.

Giggs geldt als een echt United-icoon. Hij debuteerde op zijn zeventiende en speelde intussen al 660 competitieduels. Komende zomer begint hij aan zijn 24e seizoen bij de Red Devils.