Geen vega-barbecue voor Tweede Kamerleden

Redactie

Er komt dit jaar geen vegetarische barbecue voor Tweede Kamerleden in Den Haag. Organisator Milieudefensie kiest dit jaar voor een andere campagne.

De vleesloze barbecue op het Plein voor de Tweede Kamer was de tegenhanger van de jaarlijkse braai met vlees voor Tweede Kamerleden die werd georganiseerd door de Productschappen Vee, Vlees & Eieren in perscentrum Nieuwspoort.

Milieudefensie heeft dit jaar andere prioriteiten. De campagne van de duurzame organisatie richt zich dit jaar op zuivelproducten zoals het ijs van Unilever. Volgens Milieudefensie worden die ijsjes gemaakt met melk van koeien die sojavoer eten uit Zuid-Amerikaanse landen. Voor dat voer worden volgens Milieudefensie bomen uit het oerwoud gekapt. 'Door producten te promoten die gemaakt zijn met Europees voer halen we de druk van het oerwoud in Zuid-Amerika', aldus een woordvoerder.

Een combinatie van de zuivelcampagne met een vegetarische barbecue gaat niet op, omdat de zuivelactie volgens Milieudefensie 'minder op de politiek is gericht'. Het is niet uitgesloten dat Milieudefensie volgend jaar wel weer een vleesloze barbecue verzorgt.