[WBD] Del Potro bedwingt Ferrer ondanks blessure

Olga Kroeders

Juan Martin del Potro heeft voor het eerst in zijn carrière de halve finale op Wimbledon bereikt. De als achtste geplaatste Argentijn klopte David Ferrer (4) uit Spanje ondanks een blessure met 6-2, 6-4 en 7-6 (5). In de halve eindstrijd treft Del Potro Novak Djokovic.

Del Potro ging al in de eerste game van de wedstrijd door zijn al ingetapete linkerknie. De Argentijn werd minutenlang behandeld, maar zette de strijd voort. Ondanks dat hij in het begin van de partij moeilijk bewoog bleef hij op eigen opslag overeind en met zijn harde groundstrokes brak hij Ferrer toch.

Aan het einde van de eerste set plaatste de inmiddels weer veel soepeler bewegende Del Potro een tweede break en hij won de set met 6-2. In het tweede bedrijf ging het vervolgens lang gelijk op, maar in de negende game trok Del Potro ook die set naar zich toe.

In de derde set was er geen enkele break en dus kwam er een tiebreak. Daarin nam Del Potro vlot een 4-1 voorsprong, maar Ferrer kwam sterk terug. Op 6-5 was zijn eerste matchpunt echter direct raak.