Tot dusver 75 schademeldingen bij NAM na beving

Redactie

Bij de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) zijn woensdag tot het middaguur zo'n 75 schademeldingen binnengekomen naar aanleiding van de aardbeving in Garrelsweer dinsdagnacht. Dat meldt een woordvoerder van de NAM.

Groningers maakten met name melding van scheuren in muren en loszittend pleisterwerk. De meeste meldingen kwamen binnen via het online schadeformulier op de website van de NAM. Slechts een handjevol bezoekers bezocht een speciaal geopend loket in het gemeentehuis van Loppersum om daar een formulier in te vullen. In februari werd dit loket voor het eerst opengesteld om bewoners te informeren.

De NAM verwacht dat het aantal schademeldingen nog flink kan oplopen. "De ervaring leert dat mensen nu aan het werk zijn en enkele dagen later of in het weekend melding maken van de schade. Zij weten ook dat er geen deadline aan zit", aldus de zegsman.

De aardbeving die zich dinsdagavond voordeed in Groningen is met een kracht van 3.0 een van de zwaardere bevingen tot nu toe in het gebied, liet een zegsman van het KNMI eerder weten.