Arsenal en Real steggelen over transfersom Higuaín

Niels (DerMeister)

De onderhandelingen tussen Arsenal en Real Madrid over de transfer van Gonzalo Higuaín zitten vast. Het gat tussen vraag en aanbod is ruim vijf miljoen euro.

Arsenal wil niet meer betalen dan 24,5 miljoen euro, terwijl Real Madrid vasthoudt aan de vraagprijs van 30 miljoen euro. Mocht Real Madrid niet verder zakken met de prijs, dan zal manager Arsène Wenger op zoek gaan naar een alternatief.

De club uit Londen wist in een eerder stadium al wel een akkoord te bereiken met Higuaín. Bij Arsenal kan de Argentijnse spits een weeksalaris van 116.000 euro opstrijken. Hiermee zou hij een van de bestbetaalde spelers bij Arsenal worden, samen met Theo Walcott en Thomas Vermaelen.

Ook Juventus had interesse in Higuain, maar is afgehaakt nu het Carlos Tévez heeft aangetrokken. Daarnaast heeft de club uit Turijn met Fernando Llorente nog een goede spits in huis gehaald.

Arsenal heeft nog altijd de beste papieren voor Higuaín, maar de speler zal geduld moeten opbrengen tijdens de onderhandelingen tussen beide clubs.

Wenger haalde maandag al Yaya Sanogo naar Arsenal. De Franse spits komt transfervrij over van Auxerre. De prioriteit van Arsenal ligt bij nog een spits. Mocht Higuaín niet haalbaar blijken, dan verlegt Arsenal de aandacht naar Wayne Rooney van Manchester United.