Celstraffen tot acht jaar voor overvallen

Redactie

Een man en een vrouw zijn dinsdag veroordeeld tot straffen tot acht jaar cel voor het plegen van overvallen. Tijdens een van de overvallen raakte een bewoner gewond.

De rechtbank in Arnhem legde een 26-jarige man uit Beekbergen acht jaar cel op voor het plegen van twee overvallen. Een 28-jarige vrouw uit Arnhem moet twee jaar de cel in voor medeplichtigheid aan een van de overvallen.

De man en vrouw zouden beiden betrokken zijn bij een overval in Voorthuizen. Er werd geschoten en een bewoner raakte gewond aan zijn benen.

De mannelijke overvaller pleegde op dezelfde dag ook nog een overval op een woning in Zeist. De 93-jarige bewoner werd tijdens de overval geschopt en geslagen en over de grond gesleept.

De straffen voor de man en vrouw zijn lager dan geëist. Het Openbaar Ministerie had ingezet op twaalf jaar cel voor de man en vier jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk voor de vrouw.

De rechtbank heeft bij zijn oordeel voor de man gelet op straffen die in soortgelijke zaken zijn opgelegd. De vrouw heeft een lagere straf gekregen omdat de rechtbank, in tegenstelling tot de officier van justitie, niet bewezen acht dat zij de overval in Voorthuizen samen met de mannen pleegde.