Golfer Luiten pakt leiding in Ierland

Boris (borisz)

Joost Luiten heeft zijn tweede zege op de Europese Tour in drie weken binnen handbereik. De Bleiswijker begint zondag als koploper aan de laatste ronde van het Iers Open. Twee weken geleden won hij ook al in Oostenrijk. 

Luiten liep een bogey-vrije ronde van 66 en kwam uit op een totaal van 203(-13). De Spanjaard Pablo Larrazábal, die ook 66 noteerde, heeft één slag meer. Luiten stond na de tweede dag gedeeld derde op twee slagen van de Engelsman Robert Rock en de Amerikaan Peter Uihlein. Rock had vandaag 71 slagen nodig en staat nu derde (-10), Uihlein zakte naar de twaalfde plaats (-7). 

"Het was een goede dag", zei Luiten. "Ik speel solide, maak geen domme fouten. In deze wind hier en dan geen bogeys..." Het geheim van Luitens prima ronde zat 'm vooral in zijn uitstekende approaches. Daardoor bleven de putts bij al zijn birdies binnen de twee meter.

"Het maakt me niet veel uit wie er achter me staan, zolang ze maar achter me staan. Ik moet gewoon weer birdies maken en geduldig blijven", zo keek Luiten vooruit naar de slotdag. "Ik heb lang gewerkt aan mijn swing en ik ben eindelijk fit, nadat ik lang last heb gehad van mijn schouder. Ik heb een paar goede maanden gehad en alles voelt prima nu."