Alle pakketjes PostNL zaterdag bezorgd

anoniem_22072019025900

Alle pakketjes die vanwege de stakingen bij PostNL waren blijven liggen, zijn naar verwachting zaterdag bezorgd. Alleen in Amsterdam-West duurt het mogelijk wat langer. Dat meldt een woordvoerder van het bedrijf zaterdag.

Dinsdag brak een wilde staking uit bij het distributiecentrum in Amsterdam-West. De staking breidde zich daarna uit naar andere plaatsen. De stakers waren ontevreden over de tarieven van PostNL voor de bezorging van pakketten. Door de lage tarieven zeiden veel zelfstandige chauffeurs twaalf uur per dag of meer te moeten werken om een behoorlijk inkomen te verdienen.

Vrijdag werd echter bekend dat de stakers en het postbedrijf een akkoord hadden bereikt en dat de bezorging van de pakketjes door de zzp'ers zou worden hervat. Vrijdagochtend lagen nog zo'n negentigduizend pakjes te wachten op bezorging.

Volgens de zegsman van PostNL zijn de zzp'ers inderdaad weer aan het werk. Alleen in Amsterdam-West wordt het lastig zaterdag alle pakketjes bezorgd te hebben, omdat vooral daar veel chauffeurs staakten. "Daardoor hebben we met name voor Amsterdam-West een grote achterstand." De woordvoerder denkt dat deze locatie maandag aan het einde van de dag helemaal 'schoon' is.