Dronken automobilisten veroorzaken schade

anoniem_22072019025900

Een 47-jarige dronken vrouw uit Leusden heeft vrijdagnacht een ravage aangericht op het station van Nijkerk. De vrouw reed met haar auto onder meer het spoor en even later het station op. In Tilburg maakte een dronken man flinke brokken door met zijn auto onder meer de gevel van een afslankstudio, lantaarnpalen en een verkeerslicht te rammen.

De 47-jarige vrouw werd rond 01.30 uur aangehouden. Ze had toen ze wegreed bij een horecagelegenheid aan de Spoorstraat in Nijkerk eerst een auto geraakt. Even verderop reed ze het spoor en later het station op. Hierbij raakte ze meerdere slagbomen. Bij de fietsenstalling versperden paaltjes haar de doorgang en bleef ze staan.

Ondertussen was de politie al gewaarschuwd. Een blaastest bevestigde dat de vrouw, die onvast ter been was en met een dubbele tong sprak, dronken was. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

De dronken man in Tilburg hield de politie daar rond 06.00 uur bezig. De klap tegen de afslankstudio op de hoek van de Ringbaan Noord en de Oude Lind zorgde ervoor dat deze automobilist niet verder meer kwam. In een straal van tientallen meters rond deze plek lagen brokstukken op de rijbaan, aldus de politie.

De gevel en het interieur van de afslankstudio raakten zwaar beschadigd. Medewerkers van de gemeente moesten verder de stroom van de geraakte lantaarnpalen en het verkeerslicht uitschakelen.

De man en zijn passagiere raakten lichtgewond. Na controle in een ziekenhuis is van de man bloed afgenomen om te bepalen hoeveel hij precies had gedronken. De identiteit van de man en de vrouw is nog onbekend. Via een tolk wordt geprobeerd het tweetal te verhoren.