'Aanval Taliban geen belemmering voor vredesproces'

anoniem_22072019025900

De aanval van de Taliban op het presidentiële paleis in de Afghaanse hoofdstad Kabul eerder deze week weerhoudt de Afghaanse regering er niet van door te gaan met het vredesproces. Dat heeft de Afghaanse president Hamid Karzai zaterdag gezegd. Hoewel de Taliban hebben aangegeven bereid te zijn deel te nemen aan de vredesbesprekingen, worden er nog altijd aanslagen uitgevoerd.

De aanslag had dinsdag plaats. Een auto met vier Talibanstrijders wist door te dringen tot de zwaarbeveiligde poorten van het complex. Er brak een schietpartij uit die een uur lang aanhield. Uiteindelijk werden de aanvallers gedood. Een tweede auto werd bij een controlepost in het gebied tot ontploffing gebracht.

Karzai hecht naar eigen zeggen niet zoveel belang aan de aanval. "Ik zou willen dat ze al hun tijd zouden besteden aan het aanvallen van het presidentiële paleis en de rest van Afghanistan met rust laten." Hij veroordeelde het geweld, maar zei tegelijkertijd dat het de Afghaanse regering er niet van weerhoudt om het vredesproces voort te zetten. "We weten wat de Afghaanse bevolking wil - we willen vrede en stabiliteit in Afghanistan", zei hij op een persconferentie.