FOK!filmtips van de dag: Primal Fear

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Dit is het verhaal van superschurk Gru, die geniet van alles wat slecht is en dit keer heeft hij het plan om de maan stelen. Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn wapenverzameling van krimp- en vriesstralen en zijn gevechtsklare land- en luchtvoertuigen. Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa. 's Werelds grootste schurk heeft zojuist zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten. Despicable Me is te zien om 20.00 uur op SBS6.

De publiciteitsgeile advocaat Martin Vail verdedigt een jongen die ervan beschuldigd wordt de aartsbisschop te hebben vermoord. Ondanks de enorme hoeveelheid belastend bewijsmateriaal denkt Vail dat de jongen onschuldig is en zet alles op alles om dit te bewijzen. Primal Fear heeft een cast van onder andere Richard Gere, Laura Linney en Edward Norton. Te zien om 22.00 uur op NET5.

Rwanda 1994. Father Christopher is een priester die al tientallen jaren in Afrika werkt en steeds meer moeite heeft om bij zijn geloof te blijven door de voortdurende cyclus van geweld die de regio teistert. Joe is een idealistische jonge leraar die naar Afrika is gekomen om op Christophers middelbare school te werken. Er groeit een sterke band tussen de twee mannen wanneer de onvoorstelbare gruwelen van de genocide zich voor hun ogen beginnen te voltrekken. De school wordt één van de weinige toevluchtsoorden op het slagveld voor de Tutsi’s en gestrande Europeanen. Geholpen door een kleine Belgische legereenheid, heerst er een beklemmende angst die desondanks aanzet tot heldhaftigheid. Shooting Dogs is te zien om 23.40 uur op CANVAS.

De western Tombstone is losjes gebaseerd op waargebeurde incidenten die in 1881 en 1882 plaatsvonden. Hoofdrolspeler Kurt Russell stond op zijn tiende al onder contract bij Walt Disney. Het kindsterretje groeide uit tot een bekend acteur die in films als Tango & Cash en Backdraft speelde. Val Kilmer speelt Doc Holliday. Kilmer maakte naam met films als WillowTop Gun en Batman Forever. Te zien om 00:50 uur op BBC1.

Horton Hears a Who!, 30 Minutes or Less, The Hoax, Flight 93, Undisputed, Hard to Kill, Pineapple Express, Die Hard: With a Vengeance, Runaway Train en The Deep End of the Ocean zijn vanavond ook op de televisie te zien.