Massa crasht wederom

Tiede-Jan Breevaart

Het is bijna een vertrouwd beeld geworden inmiddels. De Ferrari met startnummer vier die in de muur staat of gehavend de pitstraat tracht te bereiken.

Ook gisteren in Engeland ging Felipe Massa er hard vanaf. “Ik ben erg teleurgesteld, want door de crash heb ik veel tijd verloren, vooral omdat ik daardoor geen goed begrip van de banden heb weten te krijgen. Bij het uitkomen van de bocht kwam ik op een deel van het circuit waar het nog nat was en ik verloor de controle over de auto. Ik reed op de prototype harde banden van Pirelli en die waren nog niet op temperatuur.

Gelukkig hebben we alleen wat lichte schade aan de voorkant opgelopen. Morgen zullen we ons werk gewoon kunnen hervatten. In de lange runs presteerde de auto van Fernando prima en dat geeft ons reden optimistisch te blijven, vooral omdat het morgen warmer gaat worden. Ik denk dat we het gevecht met onze rivalen wel aan kunnen gaan.

Het is na Monaco en Canada het derde weekend waarin de Ferrari-monteurs overwerk hebben. De vraag is dan ook hoelang Massa nog gesteund wordt door de Italianen. Praat hierover mee op het forum.