Clasie: "Langer om titel meedoen"

Tiede-Jan Breevaart

Jordy Clasie wil met Feyenoord tot het einde van het seizoen een rol spelen in de titelstrijd. Dat zegt de middenvelder in gesprek met NUsport.

"Ik hoop dat in elk geval de huidige selectie bij elkaar blijft. Het zou zuur zijn als je zelf bijtekent en er vervolgens vier of vijf jongens worden verkocht. Dit heb ik ook tijdens mijn contractonderhandelingen bij technisch directeur Martin van Geel aangegeven. Hij zei dat hij gaat proberen dit team bij elkaar te houden. Als dat lukt dan kunnen we er hopelijk een nog mooier seizoen van maken dan het afgelopen jaar en langer om de titel meedoen."

"Vooral in uitwedstrijden waren we te vaak onszelf niet. In De Kuip schreeuwen de fans ons naar voren als het niet goed loopt. In uitwedstrijden moeten we het zelf doen en daarin waren we soms geen team. Joris Mathijsen is achterin een leiderstype, Graziano Pellè is dat voorin. Het zou misschien goed zijn als er nog een paar spelers bijkomen die de waarheid durven zeggen, de leiding nemen. Ik probeer daar zelf ook naartoe te groeien, maar ben van nature geen speler die veel schreeuwt."

Clasie vindt dat vers bloed de titelkansen kan vergroten. "Met de juiste versterkingen zouden we bovendien onze tactiek kunnen aanpassen wanneer het op de 'normale manier' niet lukt. Wanneer het afgelopen seizoen voetballend niet ging, dan leunden we te veel op Pellè."