Tottenham lijkt strijd om Villa te winnen

Tiede-Jan Breevaart

Tottenham Hotspur is dichtbij de handtekening van FC Barcelona-spits David Villa nadat het een principeakkoord heeft bereikt met de Spanjaard. De Engelsen gaan nu met Barça om de tafel zitten om te discussiëren over de transfersom, meldt Goal.

Tottenham-manager André Villas-Boas heeft informeel contact gehad met Villa via de telefoon, terwijl de nieuwe technisch directeur, Franco Baldini, met de zaakwaarnemer van de 31-jarige Spanjaard onderhandelde. Een delegatie van Tottenham zou vorige week naar Brazilië zijn afgereisd om de Villa-deal te bespreken. De aanvaller neemt op dit moment met Spanje deel aan de Confederations Cup. Tijdens diezelfde trip werd ook de transfer van Paulinho besproken.

De Londenaren geloven dat ze in pole-position liggen voor de handtekening van Villa, maar hopen Barcelona te overtuigen van een transfersom lager dan de vraagprijs van veertien miljoen euro. Tottenham heeft negen miljoen euro over voor de topscorer aller tijden van Spanje, wiens contract na komend seizoen afloopt.

Villa kan 117.000 euro per week verdienen. Dat is een kleine vijftigduizend euro minder dan zijn salaris bij FC Barcelona.