Blood Dragon goed voor half miljoen downloads

Stefan Walthie (StefanW)

Het schietspel Far Cry 3: Blood Dragon is meer dan een half miljoen keer verkocht. Dit is meer dan uitgever Ubisoft had gehoopt. Volgens topman Yves Guillemot heeft Blood Dragon er zelfs voor gezorgd dat meer mensen naar de winkel gingen voor het originele schietspel Far Cry 3. Dat zei Guillemot in een gesprek met de zakelijke website gamesindustry.biz.

Far Cry 3, dat afgelopen najaar werd uitgegeven voor Xbox 360, PlaySstation 3 en pc, is wereldwijd zes miljoen keer verkocht. Dit voorjaar werd Blood Dragon, een persiflage op actiefilms uit de jaren tachtig, als downloadbare game voor dezelfde platforms uitgegeven. Ubisoft overweegt een vervolg te maken op Far Cry 3: Blood Dragon.

Ook het cowboyspel Call of Juarez: Gunslinger heeft het volgens de topman 'goed gedaan', maar hij liet in het midden hoe vaak het spel is gedownload. Guillemot gaf wel aan dat het bedrijf tevreden is met de verkoop van zijn downloadbare spellen. Zowel Call of Juarez: Gunslinger als Far Cry 3: Blood Dragon zijn gebaseerd op games die eerder op een disc in de winkel hebben gelegen.