Pep vroeg Ribéry naar rol als nummer 10

Maarten (rubbereend)

De verwachtingen omtrent Pep Guardiola en Bayern München zijn hoger gespannen dan ooit. Afgaande op de eerste trainingssessie verwacht Franck Ribéry een mooi seizoen.

Donderdagochtend nam Guardiola voor het eerst een training van Bayern voor zijn rekening. De oefeningen en gesprekken werkten inspirerend voor Ribéry, die in gesprek met L'Equipe alvast een klein tipje van de sluier lichtte wat betreft de te voeren speelstijl.

Afgaande op zijn uitlatingen tegenover het Franse medium heeft Guardiola een nieuwe rol in gedachten voor Ribéry. "Hij vroeg me naar mijn favoriete positie en wilde weten of ik ook 'op tien' kan spelen", aldus de Fransman. "Ik antwoordde dat ik flexibel ben in een aanvallende rol op het middenveld. Hij heeft een heleboel ideeën."

De oefenstof van de voormalige trainer van FC Barcelona kon de Franse international wel bekoren. "Het was fantastisch. Je kunt ogenblikkelijk voelen wat hij van plan is. Hij zal mij een betere speler maken en het team verder verbeteren. Hij zal ons nieuwe dingen leren."

Mocht Ribéry naar als 'nummer tien' gaan fungeren, dan gaat dat waarschijnlijk ten koste van Thomas Müller of Toni Kroos. De twee Duitsers vulden het afgelopen seizoen deze plek in, en deden dat met veel succes. De grote vraag is dan ook hoe Guardiola zijn nieuwe club zal laten spelen.

Bij zijn presentatie liet de Spaanse coach weten dat hij bereid is om zich aan te passen aan het Duitse voetbal, maar dat hij niet te veel van zijn eigen filosofie wil afwijken.