Just Add Water wil Metal Gear Solid oppoetsen

Just Add Water heeft zich opgeworpen om het actiesluipspel Metal Gear Solid van een nieuw likje verf te voorzien. Dat deed de Britse gamestudio donderdag in een open brief. De Japanse gameontwikkelaar Hideo Kojima, de bedenker van de reeks, had studio's opgeroepen hun interesse kenbaar te maken.

Kojima zou graag zien dat de eerste Metal Gear Solid, die in 1998 werd uitgegeven voor de eerste PlayStation-spelcomputer, opnieuw gemaakt wordt met behulp van moderne software.

Bij de remake moet de Fox Engine-software van Kojima Productions worden gebruikt. Deze software is geschikt voor spellen voor PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One en PlayStation 4. De Japanse ontwikkelaar heeft nog niet gereageerd op de open brief van Just Add Water, dat vorig jaar een remake uitbracht van Oddworld: Stranger's Wrath.

Hoewel Kojima graag toezicht houdt op de productie van spellen in de Metal Gear-reeks geeft hij steeds vaker projecten uit handen. De actiegame Metal Gear Rising: Revengeance werd gemaakt door Platinum Games. Daarnaast zijn Metal Gear Solid 2, Metal Gear Solid 3 en Metal Gear Solid: Peace Walker opgepoetst door vier verschillende gamestudio's. De spellen zijn gebundeld als Metal Gear Solid HD Collection voor Xbox 360 en PlayStation 3.

Zelf heeft Hideo Kojima op dit moment weinig tijd om zich op een remake van een oud spel te storten. De Japanner werkt met zijn studio Kojima Productions aan Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Dat spel, dat eveneens gebruikmaakt van de Fox Engine, moet op een nader te bepalen moment uitgegeven worden voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.


Just Add Water wil Metal Gear Solid oppoetsen