Van Marwijk wees Turkse topclubs af

Tiede-Jan Breevaart

Bert van Marwijk heeft het goed naar zijn zin als analyticus voor de NOS. De oud-bondscoach heeft daarom Besiktas en Fenerbahçe afgezegd.

Van Marwijk stond in de belangstelling van beide Turkse clubs, maar verkoos een baan bij de NOS boven een terugkeer als coach. "Met Besiktas heb ik een tijdje terug persoonlijk gesproken, Die kwamen naar Nederland en wilden dat ik er direct trainer zou worden", zegt Van Marwijk in het Algemeen Dagblad.

"Met Fenerbahçe is er via via contact geweest. Op zich spreekt het me aan. Werken in de top van Turkije, met kans op de titel en Champions League-voetbal en met financiële mogelijkheden om spelers te halen."

Door de huidige chaos in Turkije en zijn baan als analist wees hij de twee clubs af. "Ik wilde wel eens ervaren hoe het vak van analyticus is en het is mij goed bevallen. De NOS kennelijk ook, want zij willen ook graag door."

"We zijn eruit voor komend seizoen. Ik schuif nog vaker aan bij de Champions League en Studio Voetbal. Voorlopig is het contract voor één jaar, met de clausule dat ik altijd kan ingaan op een aanbieding uit het voetbal waar ik geen nee tegen kan zeggen. Er kan een club komen die me echt overtuigt", aldus Van Marwijk.