Drukke ochtendspits station Den Bosch blijft uit

Redactie

De verwachte drukte op en rond het station van Den Bosch tijdens de ochtendspits is donderdag uitgebleven. De NS waarschuwde eerder voor drukte vanwege werkzaamheden. Het vervoersbedrijf zette 225 bussen in, waardoor het niet tot grote drukte en wachttijden kwam, aldus een woordvoerder.

"Blijkbaar hebben veel mensen onze waarschuwing over mogelijke drukte meegekregen", verklaart de zegsman de relatief rustige ochtend. "Via Twitter weten we dat mensen kozen voor de auto of bus, en een enkeling heeft zelfs een hotel geboekt."

Ook op de geadviseerde omreisroutes kwam het volgens de woordvoerder in de ochtend niet tot grote drukte, omdat ook op de trajecten Tilburg-Breda-Rotterdam en Roermond-Nijmegen-Utrecht extra treinen waren ingezet, onder meer door vervoerder Veolia.

De NS hield rekening met vierduizend reizigers per uur, en met de inzet van de ruim tweehonderd bussen bleef het relatief rustig. Ook vrijdag wordt nog rekening gehouden met extra drukte, omdat de schoolvakantie in het zuiden van het land dan nog niet begonnen is.

Aan de noordkant van station 's-Hertogenbosch wordt vijftien dagen lang gewerkt aan een ongelijkvloerse kruising, waardoor treinen van en naar Utrecht en Nijmegen in de toekomst niet langer op elkaar hoeven te wachten. Tussen Den Bosch en Zaltbommel en tussen Den Bosch en Oss rijden tot 11 juli geen treinen maar bussen.