NFL-speler Hernandez aangeklaagd voor moord

Redactie

Americanfootballspeler Aaron Hernandez is aangeklaagd voor moord. De speler van New England Patriots wordt ervan verdacht vorige week een 27-jarige man te hebben doodgeschoten. Als Hernandez schuldig wordt bevonden, hangt hem een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

Hernandez en het slachtoffer, Odin Lloyd, kenden elkaar goed. De twee zouden eerder deze maand ruzie hebben gekregen na een bezoek aan een nachtclub, omdat Lloyd daar sprak met mensen met wie Hernandez 'problemen had'. Een paar dagen later werd het met kogels doorzeefde lichaam van Lloyd aangetroffen op een verlaten industrieterrein. Hij zou even daarvoor door Hernandez en twee andere personen thuis zijn opgepikt.

Volgens de aanklager is er sprake van een door Hernandez 'georganiseerde executie'. Of de speler ook daadwerkelijk de fatale schoten heeft gelost en of de andere twee verdachten zijn gearresteerd, is niet duidelijk. De advocaat van Hernandez was niet onder de indruk van het bewijsmateriaal en sprak van 'een niet erg sterke zaak'.

Hernandez werd woensdag thuis in Massachusetts gearresteerd en met handboeien om afgevoerd. Enkele uren later kreeg hij de aanklacht te horen. Zijn ploeg New England Patriots besloot hem direct te ontslaan. Vorige zomer tekende Hernandez nog een contract waarmee hij in vijf jaar tijd dertig miljoen euro zou gaan verdienen.