Ontwikkelaar voor een dag

Stefan Walthie (StefanW)

Soms kunnen dromen uitkomen. Zo ook voor de Amerikaanse jongen Wade Sharp. Hij heeft de chronische botziekte Osteogenesis Imperfecta, ook wel brozebottenziekte genoemd. Zijn droom is om een gameontwikkelaar te worden. De goededoelenstichting Make-A-Wish heeft samen met gamestudio Robot Entertainment deze droom laten uitkomen.

Wade mocht een dag meelopen met de makers van onder andere Orcs Must Die en Orcs Must Die 2. Hij mocht zelfs meekijken bij het nog onaangekondigde spel met de codenaam Echo Prime. Wade heeft het team meegeholpen met de ontwikkeling van een nieuw personage in het spel dat op hem gebaseerd werd. Hij mocht voor Wade the Supermaster zelf de kleuren, de soundeffects en het achtergrondverhaal van het personage bedenken.

Nadat hij de hele dag heeft meegewerkt en heeft geluncht met het hele team van de studio werd Wade weer naar huis gestuurd met een tas vol Robot Entertainment-goodies. Een onderdeel hiervan was een beeldje van zijn eigen personage Wade the Supermaster. Het is niet bekend of Echo Prime, of hoe het spel uiteindelijk gaat heten, ook daadwerkelijk Wade The Supermaster gaat bevatten. Wel kan worden vastgesteld dat Robot Entertainment een kleine jongen de dag van zijn leven heeft bezorgd.