[Confed. Cup] Brazilië naar finale

Frank (franklop)

Brazilië heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Confederations Cup. Het gastland was in Belo Horizonte met 2-1 te sterk voor Uruguay. Paulinho maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt. Spanje en Italië maken donderdag in een onderling duel uit wie in de finale de tegenstander van Brazilië wordt.

Uruguay kreeg na een kwartier spelen een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Een penalty, toegekend na een overtreding van David Luiz op Diego Lugano, werd echter door Diego Forlan gemist. De treffer viel kort voor rust aan de andere kant. Doelman Fernando Muslera kon met moeite redding brengen op een inzet van Neymar, waarna Fred scoorde uit de rebound.

De gelijkmaker van Uruguay liet niet lang op zich wachten. Drie minuten na rust kreeg Edinson Cavani de bal uit de kluts voor zijn voeten en tekende zo voor zijn eerste doelpunt van het toernooi. Een verlenging leek in de maak, totdat Paulinho het thuisland in de 86e minuut alsnog de overwinning schonk. De aanvaller kopte raak uit een corner van Neymar.

Brazilië kan zondag het eerste land worden dat voor de derde keer op rij de Confederations Cup wint. Het record van twee opeenvolgende zeges wordt nu nog gedeeld met Frankrijk.