[Upd] Webber verruilt Formule 1 voor Le Mans

Peterselieman

Over de teamgenoot van Sebastian Vettel in 2014 bij Red Bull Racing wordt al tijden druk gespeculeerd. Mark Webber bezet nu nog het stoeltje, maar er zijn veel kandidaten om hem op te volgen. Er lijkt echter ook een gerede mogelijkheid te bestaan dat de Australiër alsnog kan blijven.

Webber onderhoudt een goede band met Red Bull-baas Dietrich Mateschitz. De Oostenrijker is gecharmeerd van de Australiër en heeft hem volgens Auto Bild persoonlijke een aanbieding voor komend seizoen gedaan. Volgens Die Welt zijn teambaas Christian Horner en team-adviseur Helmut Marko niet gekend in deze beslissing. Zij zouden zich pas in augustus bezig gaan houden met de line-up voor 2014, waarbij Lotus-coureur Kimi Räikkönen en beide Toro Rosso-rijders Jean-Eric Vergne en Daniel Ricciardo in de race kunnen zijn om Webber op te volgen.

Update 10.39 uur
Mark Webber zal in 2014 niet meer uit gaan komen in de Formule 1. De 36-jarige Australiër zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en kiest hierbij voor Porsche dat vanaf volgend seizoen weer met een LMP1-auto deel wil nemen aan de beroemde 24 uur van Le Mans en het World Endurance Championship.

Voor Webber zal het niet zijn eerste kennismaking met Le Mans zijn. De Australiër reed in 1998 en 1999 voor Mercedes op het beroemde circuit. Veel succes had hij toen niet, want in 1998 moest zijn equipe na slechts negentien ronden al opgeven en in 1999 zorgde een ontwerpfout van Mercedes ervoor dat Webber tweemaal met de auto ging vliegen. Hij bezwoor destijds nooit meer naar Le Mans terug te keren omdat het te gevaarlijk was, maar Porsche heeft hem nu overgehaald om er te gaan racen.