Williams viert 600e race op Silverstone

Peterselieman

Voor het Formule 1-team Williams zal komend weekend op Silverstone speciaal zijn. Het team uit Grove viert dan dat het voor de 600e maal mee zal doen aan een F1-race, hoewel dit officieel een race later in Duitsland pas bereikt zal worden.

Williams is in 1977 opgericht door Sir Frank Williams en Patrick Head en sinds die tijd heeft de renstal in verschillende periodes grote successen gekend. Zo werden er in de afgelopen 36 jaar zeven coureurstitels, negen constructeurstitels, 114 overwinningen en 297 podiumplaatsen behaald. De coureurstitels werden gepakt door grote namen als Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill en Jacques Villeneuve.

Dat Silverstone gekozen wordt om het feest te vieren is niet geheel toevallig. Williams boekte in 1979 hier haar eerste zege en pakte in 1997 er haar 100e overwinning. Verder ligt de thuisbasis van het een Brits team in Grove, dat op nog geen zeventig kilometer van het Britse Formule 1-circuit vandaan ligt. Volgens vice-teambaas Claire Williams zal de Britse privérenstal ook de komende 36 jaar nog aan de weg gaan timmeren.