[Upd] Tévez voor drie jaar naar Juventus

donroyco

Juventus staat op het punt een gigantische transfer af te ronden. Carlos Tévez is woensdag in Italië aangekomen om zijn handtekening onder een driejarig contract te zetten. Dit melden diverse Italiaanse media. De club uit Turijn en Manchester City hebben een overeenstemming bereikt. De 29-jarige Argentijn maakt voor 12 miljoen euro de overstap naar de Serie A.

Tévez heeft op Italiaanse bodem een medische keuring ondergaan. Naar verwachting tekent de aanvaller vervolgens een driejarige verbintenis. Per seizoen gaat de sterspeler 5,5 miljoen euro opstrijken. Op Twitter verscheen al een foto van Tévez met het Juventus-shirt in handen.

Update 9.42 uur

Carlos Tévez verruilt Manchester City voor Juventus. De 29-jarige Argentijn tekent bij de kampioen van Italië een contract voor drie seizoenen. Dat maakte Juventus woensdagavond bekend. De aanvaller zal gaan spelen met rugnummer 10. Vandaag om 11.30 uur wordt hij officieel gepresenteerd.

Tévez kwam woensdag aan in Italië en werd daarbij opgewacht door honderden fans. "Ik ben erg blij dat ik hier ben", liet hij bij aankomst in Turijn bij het hoofdkantoor van zijn nieuwe club weten. "Juventus was de club die met het liefst wilde." Hij doorstond woensdag het eerste deel van de medische keuring, donderdag worden de onderzoeken afgerond.

Juventus betaalt iets meer dan veertien miljoen euro voor Tévez, die in vier seizoenen 58 keer scoorde voor Manchester City. Voor de international ligt volgens Italiaanse media een contract klaar voor drie seizoenen. Hij strijkt daarbij een jaarsalaris op van een slordige 6,5 miljoen euro.

Tévez speelde sinds 2006 in Engeland voor achtereenvolgens West Ham United, Manchester United en Manchester City. Eerder voetbalde hij voor het Braziliaanse Corinthians en in eigen land voor Boca Juniors.