[WBD] Sharapova verliest van qualifier

donroyco

Maria Sharapova is al in de tweede ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De winnares van 2004 en nummer drie van de plaatsingslijst verslikte zich woensdag in de Portugese Michelle Larcher de Brito. De nummer 131 van de wereld, die via de kwalificaties was doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, won in anderhalf uur met 6-3 en 6-4.

Sharapova is al de tweede favoriete die woensdag sneuvelt in het vrouwentoernooi. De als tweede geplaatste Victoria Azarenka trok zich terug vanwege een knieblessure.

Halverwege de tweede set, bij een break achterstand, liet Sharapova zich na een lelijke uitglijder op de baan langdurig behandelen. Ze kon de partij toch vervolgen en werkte bij een 4-5 achterstand nog vier matchpoints weg. Het vijfde matchpoint werd door de 20-jarige Portugese echter alsnog benut.

Ook in het mannentoernooi viel het doek voor een van de favorieten. De als zesde geplaatste Fransman Jo-Wilfried Tsonga, vorig jaar nog halve finalist, moest tegen Ernests Gulbis bij een 2-1 achterstand in sets geblesseerd opgeven.

Wimbledon kreeg op de derde dag te maken met een ware blessuregolf. Behalve Azarenka en Tsonga moesten ook Marin Cilic, John Isner, Radek Stepanek, Steve Darcis en Yarsolava Shvedova het toernooi noodgedwongen verlaten.