Vijf wielrenners zeker van WK-deelname

Frank (franklop)

Bondscoach Johan Lammerts heeft de eerste vijf namen voor het WK wielrennen op de weg bekendgemaakt. Dat meldt de KNWU woensdag. Belkin-renners Bauke Mollema, Robert Gesink, Wilco Kelderman en Laurens ten Dam zijn zeker van deelname. Ook Pieter Weening (Orica-Greenedge) kan zich klaar gaan maken voor het WK.

De wedstrijd bij de mannen wordt op 29 september in het Italiaanse Florence verreden. Bondscoach Lammerts kan nog vier namen toevoegen aan de selectie die Nederland vertegenwoordigt op het WK.

Eind mei maakte Lammerts een voorselectie bekend met vijftien namen, waartoe onder meer Belkin-renner Lars Boom en Nederlands kampioen Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM) behoorden. Niki Terpstra en Lieuwe Westra mogen ook al uitkijken naar WK deelname, maar dan bij de tijdrit.

Bij de vrouwen zal Marianne Vos, vorig jaar wereldkampioen, haar titel willen prolongeren. Ellen van DIjk, Annemiek van Vleuten, Lucinda Brand, Loes Gunnewijk en Anna van der Breggen zijn de andere namen. Er is in de selectie nog ruimte voor twee wielrensters.