FOK!filmtips van de dag: La dolce vita

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Romantische komedie met Dustin Hoffman als een lastige, werkloze acteur die zich als vrouw verkleedt om een rol in een populaire soap te krijgen. Tootsie is te zien om 22.20 uur op CANVAS.

Als columnist beschrijft Marcello Mastroianni het 'zoete leven' van de high society in Rome. Om die reden stort hij zich elke nacht in de drukte van Via Veneto, waar playboys, filmsterren en hoeren in nachtclubs en bordelen volop van het leven genieten. Maar onder de schone schijn van drank en seks sluimert diepe tragiek en verdriet. La dolce vita is te zien om 23.30 uur op Nederland 2.

Wanneer het steenrijke echtpaar Baudelaire om het leven komt, laten zij drie kinderen achter: Violet, Klaus en Sunny. De zorg over het drietal wordt toegewezen aan de merkwaardige en gemene Graaf Olaf. Deze meester in vermommingen bezorgt de kinderen nog meer problemen dan ze al hebben. Hij is namelijk helemaal niet van plan om goed voor ze te zorgen, maar is alleen maar uit op het fortuin dat Violet, Klaus en Sunny van hun ouders hebben geërfd. De dunne, lange, ongeschoren Olaf laat zich zelfs door oom Monty en tante Josephine niet weerhouden en bedenkt een reeks idiote plannen om de erfenis van de kinderen te ontfutselen.

Lemony Snicket: A Series of Unfortunate Events is te zien om 00.25 uur op SBS6. De film heeft onder andere een cast van Billy Connolly, Jim Carrey en Meryl Streep.

Shutter Island, The Untouchables en Starship Troopers zijn de afgelopen maanden alle drie al eens benoemd tot FOK!filmtip van de dag.

On Deadly Ground, Boomerang, Catch Me If You Can, Knight and Day, Turbulence, Ballistic: Ecks vs. Sever en When a Man Loves a Woman zijn vanavond ook op de televisie te zien.