Citroën met Loeb naar WTCC

Peterselieman

Citroën zal vanaf volgend seizoen deel gaan nemen aan het World Touring Car Championship, zo heeft het Franse merk laten weten. Eén van de coureurs zal veelvoudig rallykampioen Sébastien Loeb zijn die graag een nieuwe uitdaging aan wil gaan.

Citroën-directeur Frederic Banzet licht de keuze voor het WTCC toe. "Citroën Racing heeft de afgelopen maanden benut om alle details voor een WTCC-programma uit te pluizen. Deze raceklasse is gebaseerd op meerdere aspecten waarmee Citroën zich kan vereenzelvigen, zoals uitvoerige media-aandacht, maatregelen om de kosten laag te houden en een globale racekalender. Onze betrokkenheid schept mogelijkheden om ons merk te ontwikkelen in veelbelovende groeimarkten als China, Rusland en Zuid-Amerika."

Loeb heeft zin in het avontuur. "Het is een soort droom om te weten dat een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis gaan schrijven. Ik kan niet wachten om de baan op te gaan met de nieuwe wagen. Ik gebruik dit overgangsjaar om diverse ervaringen op te doen en om mijn kwaliteiten op de circuits te verbeteren. Ik verwacht niet meteen te winnen, maar ik ben vastberaden om dat uiteindelijk wel te doen."