Felicity Jones in film over Stephen Hawking

Vincent (vinnypassy)

Felicity Jones gaat de vrouw van de Britse wetenschapper Stephen Hawking spelen in Theory of Everything. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline maandag. Hawking is al jaren aan een rolstoel gekluisterd en is bekend vanwege zijn stemmodulator, waardoor zijn spraak mechanisch en monotoon klinkt.

Hawking, die in de film wordt vertolkt door Eddie Redmayne, heeft wereldwijde faam vergaard met zijn onderzoek op het gebied van zwarte gaten en singulariteiten in de kosmologie. De film toont hoe Hawking, dan nog een gezonde man, tijdens zijn studie aan de universiteit van Cambridge zijn grote liefde Jane Wilde ontmoet, de rol van Jones.

Nog voor hun verloving wordt bij Hawking echter de zeldzame zenuwziekte ALS geconstateerd, voor de meeste patiënten een doodvonnis. Toch besluit Jones met hem te trouwen. Uiteindelijk wordt Stephen beroemder dan de meeste gezonde wetenschappers uit zijn onderzoeksgebied.

De 29-jarige Jones was al eerder te zien in The Tempest, Hysteria en Cheerful Weather for the Wedding. Ze is momenteel bezig met de opnames van haar eerste echt grote publieksfilm, The Amazing Spider-Man 2. Welke rol ze hierin speelt is echter nog onbekend.

Theory of Everything staat onder regie van James Marsh, die een Oscar won voor zijn documentaire Man On Wire uit 2008, over koorddanser Philippe Petit. De film moet in 2015 uitkomen.


Felicity Jones in film over Stephen Hawking (Foto: Novum)