[Tour] FDJ zet met Pinot in op topklassering

Maarten (rubbereend)

Thibaut Pinot gaat zaterdag van start als kopman van FDJ in de Tour de France. De 23-jarige Fransman won vorig jaar een etappe en eindigde als tiende in het eindklassement. Ook dit jaar richt Pinot zich op een hoge klassering. Met Nacer Bouhanni hoopt de Franse ploeg bovendien in de massasprints om de dagprijzen te strijden.

De Braziliaan Murilo Fischer is de enige buitenlander in de selectie van FDJ, die verder bestaat uit William Bonnet, Pierrick Fédrigo, Alexandre Geniez, Arnold Jeannesson, Jérémy Roy en Arthur Vichot. Die laatste werd zondag Frans kampioen.

Bij AG2R is Jean-Christophe Péraud de kopman. Met de 36-jarige Fransman hoopt de Franse equipe in de top vijf te eindigen. Peraud krijgt steun van acht landgenoten: Maxime Bouet, Samuel Dumoulin, Romain Bardet, Blel Kadri, Hubert Dupont, John Gadret, Sébastien Minard en Christophe Riblon.

Ook Sojasun verschijnt met enkel Fransen aan het vertrek. Oud-Vacansoleil-renner Brice Feillu maakt deel uit van de selectie. Hij krijgt gezelschap van Anthony Delaplace, Julien El Fares, Jonathan Hivert, Cyril Lemoine, Jean-Marc Marino, Julien Simon, Mederel Maxime en Alexis Vuillermoz.

De honderdste editie van de Tour de France begint zaterdag met een relatief vlakke rit op Corsica. Op 21 juli is de traditionele slotetappe naar Parijs.