Devolder in stijl naar Belgische titel

Maarten (rubbereend)

Stijn Devolder is zondag voor de derde keer in zijn loopbaan Belgisch kampioen op de weg geworden. De 33-jarige renner van Radioshack was met 25 kilometer te gaan weggesprongen en kwam in La Roche-en-Ardenne solo over de finish. Gianni Meersman spurtte naar de tweede plaats, voor Devolders ploeggenoot Jan Bakelants.

In Duitsland werd er gesprint om de kampioenstrui. André Greipel bleef op de meet in Wangen im Allgäu Gerald Ciolek en Argos-Shimano-renner John Degenkolb voor.

Luis Leon Sanchez van Blanco Pro Cycling greep op het Spaans kampioenschap net naast de titel. De renner uit Murcia eindigde als derde, op vijf seconden van winnaar Jesus Herrada. Ook Ion Izagirre bleef Sanchez nog voor in Bembibre.

Sylvain Chavanel moest in Frankrijk genoegen nemen met de tweede plaats. Hij werd afgetroefd door Arthur Vichot. Tony Gallopin completeerde het podium.

In Slowakije maakte Peter Sagan de verwachtingen waar. Ook Michal Kwiatkowski (Polen), Robert Kiserlovski (Kroatië), Michael Mørkøv (Denemarken), Vladimir Isaychev (Rusland) en Michael Schär (Zwitserland) veroverden de nationale titel.