Tienduizend deelnemers open dag natuur

Redactie

Ongeveer tienduizend mensen hebben zaterdag deelgenomen aan de open dag van de natuur. Dat schat het ministerie van Economische Zaken. Vanwege de dag waren door het hele land zo'n 340 activiteiten georganiseerd. Zo kon worden deelgenomen aan een kajaktocht door het nationaal park Oosterschelde, waar bruinvissen en zeehonden zwemmen.

Ook was er een wandeling met een natuurgids door de Montferlandse bossen, kon worden gevaren door de uiterwaarden van de Nederrijn en gewandeld op het Marskramerpad.

Tijdens een zogenoemde natuurtop, waaraan ruim driehonderd mensen deelnamen, zijn verder afspraken gemaakt om de economische waarde van natuur beter inzichtelijk te maken in jaarverslagen, in labels en prijzen van producten en het huishoudboekje van Nederland. "Dit helpt consumenten, bedrijven en overheid om keuzes te maken die goed zijn voor de natuur én economie", aldus het ministerie. Deelnemers willen verder groenere speelpleinen bij basisscholen en meer parken en plantsoenen bij woonwijken en bedrijventerreinen, werd aangegeven.