Eerste toernooizege Mahut in Rosmalen

Boris (borisz)

Nicolas Mahut heeft zaterdag in Rosmalen zijn eerste toernooizege geboekt. De Fransman was in de finale van het Topshelf Open met 6-3 en 6-4 te sterk voor de als tweede geplaatste Zwitser Stanislas Wawrinka. De 31-jarige Mahut, die via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikte, sloeg na de laatste bal geëmotioneerd de handen voor zijn gezicht.

Grasspeler bij uitstek Mahut stond in zijn loopbaan twee keer eerder in een finale. In 2007 verloor hij zowel op de Londense Queen's Club als in het Amerikaanse Newport de eindstrijd. Ook die twee toernooien worden op gras afgewerkt.

Mahut gaf al eerder deze week aan te dromen van een toernooizege en al snel werd duidelijk dat hij tegen Wawrinka kansen had. Met agressief service-volleyspel drukte hij Wawrinka tegen de achterlijn vast en in de achtste game van de eerste set sloeg hij toe. Vervolgens serveerde hij de set op love uit.

De wedstrijd, die op 1-1 en 3-3 in de eerste set onderbroken werd door regen, werd door Mahut al vroeg in de tweede set zo goed als zeker beslist. De Fransman brak naar 2-1en gaf die break niet meer uit handen.