[Confed. Cup] Monsterscore verplicht voor Uruguay

donroyco

Uruguay hoeft zich tegen de amateurs van Tahiti naar verwachting amper in te spannen om drie punten te pakken, maar het land heeft een monsterscore nodig. Tahiti begint na de ruime nederlagen tegen Nigeria en Spanje zonder verplicht doel aan de wedstrijd tegen de Uruguayanen.

De spelers van het piepkleine land halen iedere wedstrijd het maximale uit zichzelf, maar ook daarmee zijn zij nimmer opgewassen tegen de profs uit de toplanden. Uruguay zal daarvan ruimschoots moeten profiteren om tot de halve finale van de Confederations Cup door te dringen. Net als Nigeria hebben de Zuid-Amerikanen in twee duels drie punten bijeen gesprokkeld, waardoor het in het laatste groepsduel mogelijk aankomt op doelsaldo.

Om een eventuele stunt van Nigeria tegen Spanje alvast in te dekken, moet Uruguay wel met een flinke doelpuntenproductie op de proppen komen. De Afrikaanse concurrent beschikt over een doelsaldo van +4 en Uruguay heeft minimaal vijf doelpunten nodig om de schade ongedaan te maken.

Goalgetters
Veel moeite om het net te vinden zal het land overigens niet hebben. Met Luis Suárez, Edinson Cavani en eventueel ook Diego Forlán huizen er ware goalgetters in de Uruguayaanse selectie. Suárez en Cavani toonden in het voorbije seizoen hun topvorm in de tenues van respectievelijk Liverpool en Napoli, terwijl van Forlán al jarenlang bekend is dat hij op internationaal niveau met doelpunten het verschil kan maken.

De ervaren spits luisterde zijn jubileumwedstrijd tegen Nigeria van afgelopen donderdag op met een basisplaats en een geweldige uithaal. Daarmee werd de wedstrijd tegen Nigeria in het voordeel van de Uruguayanen beslist.

Kaartenhuis
Tahiti zal er veel aan gelegen zijn om op het Confederations toernooi drie punten te pakken, maar veel hoop daarop hoeft het land niet te koesteren. Met zestien tegendoelpunten in twee wedstrijden is de defensie een kaartenhuis gebleken dat voortdurend op het punt van instorten staat.

De vraag is hoelang de topspitsen van Uruguay nodig hebben om ground zero te maken van het Tahitiaanse kaartenhuis. Suárez en Cavani zijn allebei gewilde transfertargets en kunnen met hun neusje voor de goal nog maar eens bewijzen door flink huis te houden in de defensie van de opponent. En mocht het hen niet lukken, dan is er altijd nog die goede oude Forlán. Bondscoach Óscar Tabárez kijkt ongetwijfeld al stiekem uit naar de halve finales.