[HWL] Indiase vrouwen redden de eer tegen Chili

donroyco

De vrouwen van India zijn als zevende geëindigd bij de derde ronde van de Rabobank Hockey World League. Er werd met 2-1 gewonnen van Chili, dat daardoor achtste en laatste is geworden.

Beide ploegen hadden dit toernooi nog geen wedstrijd gewonnen (Chili vijf verliespartijen en India vier nederlagen en één gelijkspel) en weinig treffers gemaakt (beiden drie) en dat was terug te zien in het eerste bedrijf. Aan dadendrang geen gebrek, maar zowel India als Chili had grote moeite om gevaar te stichten. De enige kansrijke momenten waren de spaarzame corners die beide ploegen kregen, maar telkens ontbrak het aan een goede uitvoering of inzet.

Na de pauze had Chili het vizier wel op scherp staan bij een nieuwe cornerkans. Camila Caram bezorgde haar land een zeer welkome voorsprong. Dat was het teken voor India om op zoek te gaan naar de gelijkmaker en die stond drie minuten later alweer op het bord. Beide ploegen wilde koste wat kost winnen en gingen in de slotfase gepassioneerd op zoek naar de overwinning. Uiteindelijk viel de goal voor India. Na een hoop gerommel in de Chileense cirkel tikte Chanchan Devi Thokchom de winnende treffer binnen.