[HWL] Oranjemannen lopen finale mis

Boris (borisz)

Nederland heeft vrijdagavond in Rotterdam een finaleplaats in de derde ronde van de Hockey World League misgelopen. Oranje legde het af tegen Australië, dat Nederland met 4-3 de baas was. Onze landgenoten spelen zondag in de strijd om de derde plaats tegen Nieuw-Zeeland. Australië speelt in de eindstrijd tegen België.

De toeschouwers aan de Hazelaarweg waren amper gaan zitten, of de schrik sloeg hen al om het hart. Na welgeteld 23 seconden mocht Australië al aanleggen voor een strafcorner. En die leek vervolgens uit de monden in een strafbal. Inderdaad, leek. Want na het herbekijken van de beelden werd de beslissing teruggekeerd. Nederland haalde opgelucht adem, maar moest na een dik kwartier toch de openingstreffer slikken. Chris Ciriello pushte een strafcorner langs doelman Jaap Stockmann. De twee speelden afgelopen seizoen nog samen bij Bloemendaal.

Oranje kwam snel met een antwoord. Vijf minuten na de Australische treffer sleepte Jeroen Hertzberger een corner tegen de touwen. De Kookaburras zorgden er praktisch even snel weer voor dat zij aan de goede kant van de score kwamen, via een schitterende treffer van Matt Gohdes. Na dat doelpunt had Oranje het zwaar, de rust kwam dan ook als geroepen door de ploeg van Paul van Ass.

Kort na de pauze timmerde Billy Bakker de gastheren met een kiezelharde backhand op gelijke hoogte. Maar vervolgens drukte Australië weer op het gaspedaal. Via Russel Ford en Kieran Govers werden twee strafcorners omgezet in doelpunten. Een treffer van Rogier Hofman gaf Nederland weer hoop op een positief resultaat. Omdat echter een heus slotoffensief uitbleef, staat niet Oranje maar Australië zondag in de finale van deze HWL-ronde.