Verdachte Cuijk verstandelijk beperkt

Redactie

De 23-jarige man die is opgepakt voor de fatale woningbrand eerder deze week in het Brabantse Cuijk is verstandelijk beperkt. Dat heeft zijn advocaat Ton van Elk de Freese vrijdagavond gezegd. De raadsman kent de verdachte al langer. "Ik ken zijn achtergrond en dat is voldoende om dit nu te stellen."

De inverzekeringstelling van de man is vrijdag getoetst en goedgekeurd door een rechter-commissaris, vertelt de advocaat. Dat betekent dat hij maandag, dinsdag of woensdag nogmaals voor de rechter-commissaris moet verschijnen, als de officier van justitie althans wil dat de verdachte langer moet worden vastgehouden.

De advocaat wil verder weinig vertellen over de zaak, omdat zijn cliënt in zogenoemde beperkingen zit, waardoor hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Bij de brand kwamen een moeder en haar twee tienerdochters om. De moeder van de verdachte vertelde donderdag aan Omroep Brabant dat haar zoon de avond voor de brand ruzie had met een van de tienermeisjes. Ook zou ze haar zoon meerdere keren hebben gewaarschuwd dat hij niet met het meisje om moest gaan omdat ze veel te jong voor hem was.

Verder vertelde ze dat de verdachte al langere tijd psychische problemen zou hebben gehad. Hij heeft jarenlang hulp gehad van de GGZ. Deze hulp zou echter een aantal maanden geleden zijn stopgezet.

De vriend van het andere omgekomen tienermeisje vertelt vrijdag aan Omroep Brabant dat hij in de nacht van de brand nog door zijn vriendin was gebeld. Hij hoorde een hoop lawaai op de achtergrond en kon niets meer maken van wat het meisje zei. Uiteindelijk werd de verbinding verbroken. Hij ging direct naar de woning toe. Toen hij daar aankwam, stond het huis in lichterlaaie.