Sony gooit de sluizen open

David (D-vide)

Sony heeft in een bericht aan de Amerikaanse winkelketen GameStop aangegeven dat ze voorlopig geen limiet meer hoeven te stellen aan de PlayStation 4-consoles die gepre-orderd kunnen worden.

Dit kan betekenen dat Sony het merendeel van haar consoles naar GameStop wil doorsluizen, of dat ze een manier hebben gevonden om te voldoen aan het hoge aantal pre-orders dat sinds de E3 is binnengekomen.

Het statement van Sony leest als volgt: 'Vanaf nu, tijdens dit weekend en tot verdere berichtgeving heeft Sony ons toegelaten om een ongelimiteerd aantal pre-orders aan te nemen buiten onze huidige toewijzingen. In andere woorden, de sluizen zijn open voor PS4-pre-orders. We laten jullie weer weten wanneer pre-orders niet meer aangenomen kunnen worden.'

Vandaag was overigens bij Media Markt te lezen dat de console op 13 november zal uitkomen. Bol.com had deze datum ook staan, maar heeft deze inmiddels aangepast naar 31 december. Of dit de werkelijke datum is, is nog onbekend. De verwachting is dat dit tijdens gamescom in Keulen bekend zal worden.

PS4