Verdachte Cuijk eerder vast voor brandstichting

Redactie

De 23-jarige man uit Cuijk die donderdag werd aangehouden voor betrokkenheid bij de brand in zijn woonplaats waarbij een moeder en haar twee dochters om het leven kwamen, is eerder opgepakt voor brandstichting. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie vrijdag. De man werd daarvoor niet veroordeeld.

Waar die brandstichting plaatsvond en wanneer dit was, wil de zegsvrouw niet vertellen. Een ex-werkgever meldt aan Omroep Brabant dat de man in 2008 werd aangehouden voor brandstichting in een schuur van zijn bedrijf in de Brabantse gemeente Mill, niet ver van Cuijk.

Vrijdag vindt verder onderzoek naar de oorzaak van de brand plaats in de woning aan het Hermelijnkwartier, meldt de zegsvrouw. Ook wordt nader onderzoek gedaan naar de identiteit van de vrouwen en hun doodsoorzaak. Vrijdag vindt sectie plaats op de lichamen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Over eerdere berichtgeving over de mogelijke relatie van de man met de 14-jarige dochter die is omgekomen bij de brand, wil de zegsvrouw niets kwijt. Omroep Brabant meldde donderdag ook dat de man al langere tijd psychische problemen had. Daarvoor zou hij jaren hulp hebben gehad van de GGZ.

De verdachte, die donderdag werd aangehouden na zich een dag te hebben verschanst op een zendmast in de buurt van de woning, zit vast. Wanneer hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris is nog niet bekend.