Alphense Boys legt zich neer bij straf

Boris (borisz)

Voetbalclub Alphense Boys gaat niet opnieuw in beroep tegen de gedwongen degradatie. Dat meldt de amateurclub vrijdag. Alphense Boys werd eerder deze maand teruggezet naar de eerste klasse als straf voor een vechtpartij na een duel tegen Haaglandia. De club ging in beroep, maar kreeg nul op het rekest en legt zich nu bij de straf neer.

Volgens Alphense Boys-voorzitter Bob Valkenburg is het niet anders. "Hoe teleurstellend het ook voor ons is, er blijkt weinig kans op succes." Dat wil niet zeggen dat de Zuid-Hollanders niet met vragen blijven zitten. "Een van die vragen is waarom de KNVB ons geen kans heeft gegund om ons beroep mondeling toe te lichten. Onze vereniging is iets overkomen wat we onmogelijk hadden kunnen voorkomen."

Ook vraagt de club zich waarom de KNVB volhoudt dat de relschoppers 'supporters van Alphense Boys waren' terwijl de club het merendeel niet kent. Bovendien zijn er nu ook verdachten uit Rijswijk en Den Haag. "Als bestuur houden we het gevoel dat Alphense Boys door de KNVB als afschrikwekkend voorbeeld voor de rest van voetballend Nederland wordt gesteld."