[NBA] Miami Heat prolongeert titel

Peterselieman

Miami Heat is ook dit jaar de NBA-kampioen. De basketballers uit Florida wonnen donderdag in eigen huis de zevende wedstrijd van de NBA-finale van San Antonio Spurs met 95-88. Daarmee brachten ze de eindstand in de best-of-sevenreeks op 4-3. LeBron James werd de meest waardevolle speler (MVP) van de finale.

Na de knappe comeback van Miami in het zesde duel waren de ploegen ook in de zevende wedstrijd aan elkaar gewaagd. Drie kwarten lang groeide het verschil zelden tot meer dan twee punten voor een van beide teams.

Pas in het vierde deel van de wedstrijd liep Miami uit naar een voorsprong van zes punten. De Spurs weigerden echter op te geven en krabbelden terug in de wedstrijd. Met minder dan een minuut te gaan mislukte een hookshot van Tim Duncan waardoor de bezoekers verzuimden de stand gelijk te trekken. In plaats daarvan scoorde James aan de andere kant en was de wedstrijd beslist.

James was de topscorer in het laatste duel met 37 punten en was ook goed voor twaalf rebounds. Dwyane Wade was met 23 punten en tien rebounds ook belangrijk voor de thuisploeg. Tim Duncan (24 punten en twaalf rebounds) en Kawhi Leonard (negentien punten en zestien rebounds) speelden een opvallende rol bij de Spurs.

Voor Miami Heat is het de derde NBA-titel na 2006 en 2012. De ploeg bekroonde zo het 25-jarig bestaan. Met de derde titel staat Miami op de gedeelde derde plaats op de NBA-ranglijst aller tijden. Alleen Boston Celtics (zeventien titels), Los Angeles Lakers (zestien titels) en de Spurs (vier titels) wonnen het kampioenschap vaker.