Mahut droomt van toernooizege in Rosmalen

Niels (DerMeister)

Nicolas Mahut droomt van een toernooizege in Rosmalen. De Franse qualifier klopte donderdag in de kwartfinale van de Rus Evgeny Donskoy met 6-3, 7-6 (1). "Ik heb een heel goede week tot nu toe", glunderde de Fransman. "Dit is de eerste keer sinds 2007 of 2008 dat ik de halve finale bereik bij een ATP-toernooi."

De 31-jarige Mahut stond in 2007 in de finales van Queen's en Newport. De eindstrijd van beide grastoernooien verloor hij echter. Het waren tot nu toe zijn enige finales in het enkelspel. "Het is mijn doel om ten minste een toernooi te winnen", geeft hij aan. Toch wil hij nog niet te veel aan de eindstrijd in Rosmalen denken. "Vraag het me morgen nog maar eens."

De overstap naar gras is voor veel spelers moeilijk, maar Mahut heeft er geen problemen mee. Twee dagen na de verloren dubbelfinale op Roland Garros won hij een partij in Londen. "Ik weet niet waarom. Het ligt me gewoon goed."

Mahut stond zes maanden aan de kant met een knieblessure. Kort na zijn wedstrijd zat er al een grote ijszak op zijn knie getapet. Toch heeft hij geen last meer. "Ik kan spelen zonder pijn. Ik heb nu vijf duels in zes dagen gespeeld, het gaat weer goed."