Munsterman eist Europees voetbal

Maarten (rubbereend)

Joop Munsterman heeft de boel in Enschede flink op scherp gezet. De voorzitter van FC Twente neemt met niets minder genoegen dan kwalificatie voor Europees voetbal.

Aan Voetbal International laat hij weten dat kwalificatie voor Europees voetbal een vereiste is komend seizoen. Daarmee doelt de leidsman op het voorbije seizoen, toen er geen kwalificatie werd afgedwongen. In de play-offs bleek FC Utrecht over twee duels te sterk.

Twente kende daardoor voor de tweede achtereenvolgende keer een matig seizoen. De laatste twee seizoenen eindigde het namelijk op een teleurstellende zesde plaats. Twee seizoenen geleden camoufleerde de plaatsing voor de Europa League via het Fair Play klassement het seizoen, maar daar kon de ploeg van trainer Alfred Schreuder vorig jaar niet op terugvallen.

"Wij moeten ons komend seizoen kwalificeren voor Europees voetbal. Dat hoort bij onze begroting en onze organisatie", betoogt Munsterman. "Van de topclubs PSV, Ajax en Vitesse hebben we echter wel de minste financiële mogelijkheden", sluit hij af. Met zijn uitspraken voert hij de druk op Schreuder op. Die staat aan de vooravond van zijn eerste complete seizoen als hoofdcoach.